REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

INF-B (3) (od 2012) (archiwalny) Informacja o winie, napojach fermentowanych i wyrobach pośrednich w składzie podatkowym

Informację o winie, napojach fermentowanych i wyrobach pośrednich w składzie podatkowym należy złożyć do 25. dnia miesiąca następującego po miesiącu, którego informacja dotyczy.

Miejscem składania informacji jest urząd celny kierowany przez naczelnika właściwego ze względu na miejsce wykonywania czynności lub wystąpienia stanu faktycznego,podlegających opodatkowaniu akcyzą. Jeżeli czynności podlegające opodatkowaniu akcyzą są wykonywane lub stany faktyczne podlegające opodatkowaniu akcyzą występują na obszarze właściwości miejscowej dwóch lub więcej naczelników urzędów celnych, to osoby prawne oraz jednostki organizacyjne niemające osobowości prawnej składają informacje w urzędzie celnym kierowanym przez naczelnika właściwego ze względu na adres siedziby podatnika, a osoby fizyczne – w urzędzie celnym kierowanym przez naczelnika właściwego ze względu na adres zamieszkania; jeżeli właściwym organem podatkowym jest Naczelnik Urzędu Celnego I w Warszawie, to miejscem składania jest Urząd Celny I w Warszawie.

Formularz obowiązywał od 1 marca 2009 r. na podstawie rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 24 lutego 2009 r. w sprawie deklaracji podatkowych dla podatku akcyzowego, deklaracji w sprawie przedpłaty akcyzy oraz informacji o wyrobach akcyzowych w składzie podatkowym (Dz. U. Nr 32, poz.227).

REKLAMA